Miolk
@studiomiolk

Casa cu gradina si casa

Tip: Locuință unifamilială | Status: Propunere | Localizare: Iași | Suprafața desfășurată: 322 mp | Durata proiectului: ianuarie – februarie 2010
Echipa: Adriana Gheorghiescu

Casa cu grădina și casă răspunde nevoilor de locuire ale unei familii ce cuprinde 3 generații: 4 copii, parinții și bunica.
Au existat câteva solicitări speciale din partea beneficiarului, legate de viața crestină a familiei:
● spațiul destinat bibliotecii să fie amplu și flexibil,
● spațiul de zi să conțină o zonă specială pentru rugăciune, intimitatea spațiilor interioare și exterioare față de traficul străzii, camerele copiilor să răspundă temperamentului și afinităților dintre ei,
● existența unui spațiu de joacă protejat, pentru acestia.

Concept:

Astfel, accesul familiei în casa a fost gândit separat de al celor ce au relații formale cu capul familiei și care doresc să ajungă la spațiul biroului. Cele două trasee se întâlnesc, totuși, în zona de zi. Biblioteca și spațiul de rugăciune se extind pe două niveluri, ambele continuate cu spațiul de lectură și biroul de lucru. Camerele copiilor profită de supanta creată prin înălțarea volumului comunicând pe înălțime. În plan, ele comunică cu spațiul de joacă/ studiu ce poate deveni spațiu exterior prin deschiderea peretelui vitrat.

Camerele copiilor și cea a bunicii crează un corp de cladire ce poate fi separat de restul casei și închiriat, în cazul în care, după câțiva ani copiii vor pleca din casă, s-ar dori restrăngerea familiei.

Lasă un comentariu