Miolk
@studiomiolk

Casa de pe zid

Tip: Locuință | Status: finalizată | Localizare: Iași | Suprafața utilă: 175 mp
Pachet de cunoaștere®: Adriana Gheorghiescu
Concept: Oana Codru
Conformare energetică: Anca Loghin
Proiect tehnic: Cosmin Atanasie
Precertificare casă pasivă: Anca Loghin
Asistență de șantier: Cosmin Atanasie
Au ajutat: Ștefania Lupan, Iulia Postovanu

(plan situatie)

SFATUL BENEFICIARULUI

Concept: Stay calm and trust the architect. Oricât de funny ar părea, acesta este sfatul meu pentru faza de concept. Nouă ne-a părut rău că am cerut o schimbare la conceptul inițial, pierzând astfel timp, pentru ca în final să ajungem la conceptul propus inițial.

Casă pasivă: Noi am ajuns la concluzia că piața din România nu este încă (as of 2020) pregătită pentru construcția de case pasive. Nu este imposibil, însă necesită mult stres si cheltuieli mari în plus. Noi personal am găsit echilibrul dintre stres, cheltuieli și eficiență energetică în casa “eficientă energetic”. Însă cred și sper că lucrurile se vor schimba curând și o casă pasivă se va realiza mult mai ușor.

Execuție: Afirmații de genul “Vrem să ne mutăm până de Crăciun/Paști… ” nu fac decât să adauge mult stres și nu ajută. Lucrurile pe șantier nu depind atât de mult de beneficiar, ci de foarte mulți factori neprevăzuți (vreme, disponibilitate constructori și utilaje, defecțiuni de tot felul, etc.).

Execuție: Un diriginte de șantier profesionist își merită toți banii!

General: Se merită mai degrabă investit în elemente de bază profesioniste (sistem de ventilație, izolație adecvată, instalații de calitate) și mai puțin în finisaje de lux. În 10 ani se pot reface finisajele, însă este mai greu de adăugat sistem de ventilație, de schimbat instalațiile, sau de izolat casa pe dedesubt.

Lasă un comentariu