Miolk
@studiomiolk

Vindecare la Covasna

Tip: Locuință | Status: Concept | Localizare: Covasna
Suprafața utilă: 105 mp + beci
Pachet de cunoaștere®: Adriana Gheorghiescu
Concept: Adriana Gheorghiescu, Arminius-Raul Negruți
Proiect tehnic: Inginerie Creativă

Un frate și o soră fac echipă în modernizarea unei case în Covasna.
C. și M. sunt pasionați de natură. În cazul lor, pasiunea pentru natură se manifestă prin creativitate. Fiecare în felul său specific.

studiu de însorire

C. iubește florile și are un extraordinar talent la gătit. Din acela de i s-a dus vestea 🙂
După ce a văzut multe case în localitate, C. s-a îndrăgostit de terenul și căsuța de pe o stradă liniștită, cu view spre pădure și cu livadă.

before & after – living

În linii mari, casa corespunde cu ceea ce visa: parter cu două camere, un pod care poate fi convertit într-o cameră de oaspeți. Oricum, centrul lumii ei vor fi bucătăria și grădină.
Cum vremea caldă la Covasna nu ține mult, șansele sunt ca zilele de vară să fie petrecute cât mai mult în aer liber. S-a adăugat la tema de proiectare un foișor – bucătărie de vară.

360 – bucătărie

C. e foarte ospitalieră. Ne-a povestit despre mese cu rudele, cu prietenii. Ne-a lăsat gura apă, dar nu pentru mult timp, pentru că imediat ne-a inundat cu bunătăți. Nu prea suntem amatori de carne, dar slăninuță ca la C. n-am mai mâncat nicăieri.
plan de situație
În același timp, casa trebuie să îi fie și loc de refugiu de griji și agitația lumii. Fortăreața în care să se conecteze cu sine, cu lectura, cu privitul focului în șemineu (în puținele momente în care nu creează un nou rând de bunătăți).
Vindecarea acestei case s-a concentrat pe:
– a aduce lumină într-o casă orientată bine, dar cu ferestre insuficient de bine proporționate.
– a construi o legătură pe verticală între parter și mansardă: un element construit compus dintr-o scară, mobilare (frigiderul este inclus sub rampa mare), depozitare pentru pantofi sub primele trepte, un podest deschis – un nod vertical care devine plăcut și primitor prin luminatorul vertical ce îl însoțește
– a crea o zonă de pridvor ce protejează accesul în casă
– a delimita clar zona de noapte de zona de zi
și, bineînțeles,
– a crea cât mai multe locuri de bucurie în întreaga casă 🙂

before & after – acces

Zona cu înălțime prea joasă pentru a fi utilă mansardei, am lăsat-o parterului. În acest fel dressingul și baia au înălțime mai mare decât restul camerelor (ajută la mobilier în cazul dressingului și la ventilare în cazul băii).

360 – podest

before & after – dormitor

360 – dormitor

Explicarea detaliată a proiectului se poate urmări aici:
Reacția pe care a avut-o C. vizitând casa în VR se poate urmări aici:

Lasă un comentariu