Miolk
@studiomiolk

Casa Telescop

Tip: Locuință | Status: gata de execuție | Localizare: Iași
Suprafața utilă: 110 mp | Volum interior: 369 mc
Pachet de cunoaștere®: Adriana Gheorghiescu
Concept: Adriana Gheorghiescu, Anca Loghin
Machete: Cosmin Atanasie, Raluca Vernica
Conformare energetică: Cosmin Atanasie
Prezentare Grafică: Ștefania Lupan
Proiect tehnic: Cosmin Atanasie, Ștefania Lupan
Proiect rezistență: Inginerie Creativă
Proiect instalații: Renso

Telescopul este un instrument optic, care prin reglarea distanţei focale îţi permite să vizualizezi minunate imagini pe care le admiri în depărtare, aparent intangibile. Prin folosirea unei unelte corecte te poţi conecta cu frumuseţile tablourilor exterioare. Mai mult, acele imagini pe care îţi doreşti să le descoperi, pot ajunge în faţa ta, în interiorul casei tale, permiţându-ţi bucurie în confortul căminului tău.

A&S, adevărați exploratori ai grației naturale au venit în birou cu dorința clară de a capta cât mai mult din diversitatea de tablouri pe care natura le înfăţişează în jurul terenului lor. Astfel, le-am gândit Casa Telescop, ce își propune să folosească această metodă, care prin rotire, orientare, translație succesivă va surprinde cele mai bune instanțe ale contextului natural: Marea Grădină Verde ce habitează terenul lor și cele vecine pe partea de vest sau spectacolul cromatic dinspre nord către Valea Jijiei, care în lunile de primăvară vibrează de un galben efervescent prin lanuri de rapiță.

Pe teren deja locuieşte smerit un Nuc generos. Din tema de proiectare a reieșit că terenul va fi mobilat de încă trei piese majore: garajul, sera și casa – pe care ne dorim să o protejăm vizual și sonor de vecinătățile dinspre drumul de est.

Schema funcţională surprinde permisivitatea vizuală neopturată, de la accesul în casă până la terasa vestică către Marea Gradină Verde. Pe parcursul acestui flux regăsim funcţiunile majore ale parterului. Bucătăria, dormitorul matrimonial şi nook-ul din living captează instanţe din savoarea exterioară (imaginea frunzişului texturat al Nucului și mai apoi grătarul în fundal). Dining-ul şi atelierul din garaj sunt orientate către punctul de foc. Se permite accesibilitatea vizuală din living şi atelierul părinţilor pentru a-și privi copiii către locul de joacă.

Anvelopa exterioară a casei este împărțită în trei felii, decalate și atent glisate pentru a asigura vizibilitate către exterior din fiecare modul.

Rotirea casei a permis ca pe teren să creionăm mai multe curți exterioare: de la drum gardul este retras, ceea ce permite parcarea rapidă în curtea cu mașini, dormitorul matrimonial de bucură de lumina dimineții ce intră din curtea cu magnolie, toată lumea se adună la masă în curtea cu nuc, seara, la apus ne culcușim în curtea cu foc, ne jucăm și povestim în curtea amfiteatru și ne hrănim din grădina de legume.

(vedere 360 living)

(vedere 360 birou)

Perspectivă interioară din living

Secțiunile surprind permeabilitatea vizuală, transparențele interioare și spectacolul luminii. Vă asigurăm că fiecare ochi de fereastră a fost atent studiat pentru a permite familiei să se simtă mereu împreună, indiferent în ce spațiu ar fi.

(studiu de însorire)

Sfatul meu este: rabdare, incredere, multa comunicare, timp, commitment.
Ce vreau sa spun cu asta, probabil ati fost informati ca veti trece printrun chestionar si veti raspunde la multe intrebari. Looking back, pfff a fost un chestionar lung care pe alocuri te face sa te simti inconfortabil, asa ca va faceti timp pentru a-l parcurge, fiti sinceri in raspunsuri, luati o pauza daca simtiti ca va epuizeaza puterea de decizie si reluati intrebarile cand sinteti cu mintea mai limpede. Recomandare: abordatil dimineata dupa cafea, cand inca nu aveti alte griji pe cap, sau dupa pranz (un mic trick din MindArchitect). Da-ti raspunsuri simple cu bulinute sau scrieti o poveste, orice va ajuta echipa Miolk sa isi dea seama ce asteptari aveti de la casa voastra. Aka: vreau sa ma trezesc dimineata si sa imi bata soarele prin geam, vreau sa am un living spatios, vreau sa fie loc de o masa de 12 persoane, vreau sa pun o canapea de 5metri ca la asta am visat mereu and the list goes on. Fiti rationali-emotionali si sinceri. Transmiteti toate aceste informatii pentru ca sint valoroase in crearea conceptului.

Probabil, pana in prezent ati admirat casele altor oameni, sau v-ati facut temele si aveti pin-uri pe pinterest, imagini de pe google etc. Acestea iarasi vor fi de ajutor in a exemplifica doleantelor voastre. Vor urma intalniri, discutii care servesc drept suport in realizarea conceptului. Va vor solicita imaginatia, gandirea destul de mult. Desi lucrez in mediul corporatist si sint obisnuita cu sedinte care pot dura si cateva ore, imi amintesc ca dupa acele discutii pe care le-am mentionat mai sus ieseam afara sa ne plimbam si cateva minute efectiv nu mai vorbeam. Sper sa nu va sperie ci doar sa realizati ca experienta in sinte este putin solicitanta si obositoare, dar merita.

Eeee si vine minunatul moment in care toate se concretizeaza si ia nastere conceptul. Imi amintesc, stateam ca pe ace asteptand cu nerabdare sa vedem casuta noastra in miniatura. Miolk iarasi va va oferi o experienta. Mica casuta realizata cu multa grija in detalii si plimbarea prin casa cu ochelarii VR, takes the experience on the whole new level. Prinde contur. Din momentul ala incepi sa traiesti in casa. Mai exact cam o luna, o luati acasa si visati, traiti in ea. Noi asta am facut, biroul era plin foile cu schite si casuta noastra miniaturala desfacuta pe bucatele. In cea mai mare parte noi eram multumiti de rezultat, e absolut impresionant cum cineva te poate asculta si da chip gandurilor tale. Dupa cateva zile in care rugumi bine ideea, ba asta e casa in care am sa traiesc vor aparea si alte nevoi, poate care nu le-ati luat in calcul pana in acel punct delta T in timp. Asa ca scrieti pe foaie, nu va fie frica sa expuneti dorintele, nevoile sau poate ceva ce nu va place, nu va convine nu pare a fi ceea ce va multumeste, let it all out echipa Miolk stie ce sa faca cu ele. Am sa vorbesc din experienta, discutia in care am revenit cu conceptul si cu lista, era vara si eram gravida in luna a 9-a. Am plecat de la biroul miolk super transpirata, si desi era ora 10 dimineata deja eram extenuata. Dar totul a meritat. We loved it.

SFATUL BENEFICIARULUI

Beneficiarii și-au dorit ca această casă să fie realizată din structură CLT. Concluziile conformării energetice au fost: se vor folosi 20 cm de termoizolație vată minerală bazaltică pentru pereții exteriori, 30 cm de termoizolaţie pentru acoperiș, placa de pe sol se va termoizola sub și peste placă, în sistem sandwich, se vor folosi ferestre eficiente energetic cu montare în precadru în stratul de termoizolaţie, se va folosi sistem de ventilație cu recuperare de căldură.

(rezultate conformare energetică)

Lasă un comentariu