Miolk
@studiomiolk

Salvată de garaj

Tip: Locuință | Status: Concept | Localizare: Vaslui | Suprafața utilă: 330 mp| Suprafață teren: 560 mp
Beneficiari și coechipieri: Dana și Bodo
Pachet de cunoaștere: Adriana Gheorghiescu
Concept: Arminius-Raul Negruți, Adriana Gheorghiescu
Machete: Arminius-Raul Negruți
Conformare energetică: Arminius-Raul Negruți, Cosmin Atanasie
Scheme și ilustrații: Cristina Sîrbu
Sistem structural: CLT (cross laminated timber)

Ar fi putut fi o vindecare de casă. Doar că, după ce s-a făcut studiul casei existente, veștile au fost atât de proaste, încât s-a decis demolarea ei (cu excepția demisolului și a subsolului).
Punți termice foarte multe, lemnul de la mansardă deteriorat din cauza infiltrațiilor, fundații care erau solicitate mai mult decât puteau duce. Ne-au mărturisit că au cumpărat-o pentru că le-a plăcut garajul.
Poate mai simplu ar fi fost să fie vândută, pentru că nu răspunde nici ca dimensiuni de teren nevoile beneficiarilor, e și foarte umbrită de vecini.
”Să păstrăm garajul, atunci, și restul îl construim de la zero”.

Teren de 560mp, cu deschidere la stradă de 13ml. O parcelă este construibilă dacă are minim 12ml deschidere la stradă.
Vecini pe est, vest și nord. Din fericire, latura de sud (latura mică) este deschisă, dar umbrită parțial de brazii existenți.

Este, cu siguranță, un proiect în care trebuie să aducem la interior lumina prin mijloace cât mai creative 🙂

studiu de însorire

Pe parter a fost important să integrăm în gabaritul casei existente zona de zi: living, bucătărie și dining separate de living, terasă cu acces din bucătărie (terasă care să poată funcționa ca un wintergarden iarna, închizându-se complet cu sticlă), și o cameră multifuncțională.

S-a renunțat la mansardă și peste parter s-a decis că va fi suficient un etaj. Aici a fost important să existe dormiorul matrimonial, cu dressing separat (20ml de dulapuri), baie matrimonială cu acces din spațiul comun și un birou pentru lucrul de acasă.

Se păstrează demisolul cu locul de parcare, holul de acces, GS și sală de fitness.
Se păstrează subsolul care conține un beci cu două camere.

Terenul e înconjurat de case înalte, foarte aproape de limită, în condițiile în care lățimea terenului e de 13m. Cum se traduce această situație? Puțină lumină în casă pe timp de iarnă.

Unul dintre exemplele modului în care am adus lumina la interior prin gesturi atipice este situația din dormitorul matrimonial. Va fi o cameră foarte luminată iarna dar nu prin fereastra  spre exterior, ci prin fereastra spre hol- prin care trece lumina ce vine de la ferestrele de la etaj ale holului de acces.

studiu de însorire dormitor

360 – living

360 -terasă

Lasă un comentariu