Miolk
@studiomiolk

Viziunea Miolk

 • CASE CARE CÂNTĂ CU LUMINĂ

  Ia-ți timp să privești și să explorezi.

 • CASA-CUIB

  Casa este definită în mentalul comun ca fiind acel loc în care o familie se formează și crește.
  Copiii au nevoie de siguranță, de protecție, de un spațiu garantat în arealul familiei. E o nevoie de bază.
  Pentru a crește o familie sănătoasă, celor de mai sus li se adaugă: învățarea prin exemplu, timp de calitate petrecut împărtășind hobby-uri sau sarcini ale casei, cecrtitudinea că te poți baza pe celălalt, o poveste comună.
  Toate acestea se pot întâmpla doar dacă o casă oferă ocazii-spații de a fi sau de a te simți ÎMPREUNĂ.
  Spații în care membrii familiei se adună firesc și… râmân.
  Acele spații de care să te simți atras, spații la care te gândești cu drag bucurându-te că vei ajunge la ele, alegându-ți în gând cu plăcere locul în care te vei așeza.

 • LOCUIRE SLOW

  Dacă îți petreci viața în viteză print-un spațiu minimalist, nu ai pierdut nimic.
  Dacă treci cu viteză printr-un spațiu Miolk, ai pierdut sigur din informație. Detaliul te cheamă și te păstrează în prezent. Soarele s-a mișcat și lumina de acum proiectează o rază diferită de de cea de peste o oră .
  Așa cum poți petrece ore apropiindu-te și descoperind din ce în ce mai în detaliu un copac, așa cum același copac e diferit în bătaia soarelui sau într-o zi noroasă, la fel arhitectura Miolk este destinată unei permanente (re)descoperiri.

  Casele Miolk nu au nevoie de haine suplimentare (a se citi decorațiuni, decoruri etc.) ci se metamorfozează frumos în lumină.

 • CASA TOTALĂ

  Atunci când decidem că vrem să ne mutăm la casă, visul e că vom petrece mult timp în curte. Noi și copiii și oaspeții – împreună pe iarbă, între copaci, la aer curat.
  De aceea, o atenție similară cu proiectarea interiorului unei case, trebuie acordată proiectării spațiilor ce se crează în exteriorul acesteia.

  Casele Miolk au atât camere interioare, cât și camere exterioare.

 • COECHIPIERII

  Nu construim pe teren, ci facem echipă cu terenul.
  Ascultăm cu mare respect genius loci.
  Nu livrăm beneficiarului un proiect, ci ghidăm beneficiarul în alegerile sale.

  Dacă te-ai adresa unui creator de modă (stilist) și i-ai cere să te îmbrace pentru un eveniment special, te-ai aștepta să îți prezinte hainele și accesoriile potrivite, în câteva variante, explicându-ți că decolteul în V-ar putea da o imagine mai agresivă față de decolteul bărcuță și că paietele pot accentua prea mult un anumit volum, lăsându-te până la urmă să alegi ceea ce simți că ți se potrivește cel mai bine.

  Miolk promovează atitudinea de smerenie în fața Omului și a Locului.
  De aceea, succesul Miolk este ilustrat prin povești de vindecare prin locuire, prin povești de îndrăgostire de oameni prin coabitare, prin povești de îndrăgostire de loc, de lumină, de viață…de împăcare și armonie cu propria viață.

 • PROCES

  Miolk redefinește procesul de proiectare de arhitectură în România.
  Clarifică pașii prin care un birou de arhitectură poate face proiecte de foarte bună calitate în România.
  Rezultatul va fi schimbarea mentalității legată de profesia de arhitect:
  beneficiarul va înțelege ce anume se așteaptă să primească de la un arhitect și cum anume e firesc să decurgă relația cu acesta
  arhitectul român va înțelege care este poziția și responsabilitatea sa față de client și de mediul în care se construiește